abertis logo abertis

Dijous, 26 de novembre de 2015

Cotització abertis: 26/11/2015 13:04h. abertis  14.41€ fletxa ascendent 0.73% 0.10€  |  IBEX 35 10,333.10 fletxa ascendent 1.03% 105.80  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  23 de setembre de 2011 , Barcelona

abertis i Goldman Sachs Infrastructure Partners tanquen el procés d’adjudicació de dues autopistes a Puerto Rico

· Després de tancar l’operació, el consorci comença la gestió –mitjançant la concessionària Metropistas– de les autopistes PR-22 i PR-5 per un període de 40 anys.
· La concessió de totes dues autopistes, que sumen un total de 87 quilòmetres, ha representat un desembors en forma de cànon concessional de 1.136 milions de dòlars (830 milions d’euros).
· abertis consolida la seva presència a Puerto Rico, on ja gestiona el pont Teodoro Moscoso, i es posiciona per al desenvolupament futur de projectes de col•laboració publicoprivada als Estats Units.


El consorci encapçalat per abertis i el fons d’inversió Goldman Sachs Infrastructure Partners II ha tancat amb el Govern de Puerto Rico el procés d’adjudicació de la concessió per a la gestió de les autopistes PR-22 i PR-25. El consorci, que ahir va assumir la gestió de totes dues autopistes per un període de 40 anys, ha desemborsat un cànon concessional de 1.136 milions de dòlars (830 milions d’euros).

L’operació s’ha dut a terme a través d’un consorci format per abertis (45%) i el fons d’inversió Goldman Sachs Infrastructure Partners II (55%), que han finançat l’operació en una proporció aproximada del 40% d’aportació de capital per part dels socis, mentre que el 60% restant s’ha finançat amb deute a llarg termini amb un grup de 12 entitats financeres. El consorci gestionarà totes dues autopistes mitjançant una societat conjunta anomenada Autopistas Metropolitanas de Puerto Rico LLC (Metropistas).

abertis té previst consolidar aquests nous actius a Puerto Rico per posada en equivalència. S’estima que l’impacte d’aquesta operació no suposarà cap dilució per al ràting corporatiu del Grup.

L’operació consolida la presència d’abertis com a operador d’autopistes a Puerto Rico, on gestiona des de fa 16 anys el pont Teodoro Moscoso. La presència d’abertis durant diversos anys al territori i el seu compromís amb la comunitat i la qualitat del servei han contribuït al posicionament del grup com un aliat de preferència per al desenvolupament de projectes del programa d’Aliances Publicoprivades, com també per al desenvolupament futur de projectes de col•laboració publicoprivada a la resta dels Estats Units.

Arxiu/s amb més informació: