abertis

Diumenge, 7 de febrer de 2016

Cotització abertis: 05/02/2016 17:38h. abertis  13.47€ fletxa ascendent 0.22% 0.03€  |  IBEX 35 8,499.50 fletxa ascendent 0.37% 31.40  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  24 de juliol de 2003 , Barcelona

Abertis augmenta el benefici un 9,2% en relació amb els resultats agregats d'Acesa i Áurea del 2002

RESULTATS DEL PRIMER SEMESTRE DEL 2003
Abertis ha obtingut un benefici consolidat de 159 milions d'euros durant el primer semestre del 2003. Es tracta de la primera presentació de resultats després de la fusió aprovada l'abril proppassat per les juntes generals d'Acesa i Áurea (amb efecte des de l'1 de gener del 2003) i representa un increment del 9,2% respecte als resultats agregats de totes dues corporacions durant el mateix període de l'exercici anterior.

Els ingressos d'explotació han arribat als 592 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 20% respecte a les magnituds agregades de totes dues societats per al 2002. Del total de facturació, un 84% prové de l'activitat d'autopistes, un 7% dels aparcaments, un 6% d'infraestructures de telecomunicacions, un 2% d'aeroports i un 1% de serveis a la logística.

El resultat operatiu brut consolidat d'explotació (Ebitda) ha augmentat un 23%, fins assolir els 426 milions d'euros. Pel que fa al resultat net d'explotació (Ebit), assoleix els 326 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 24%.

La càrrega financera i l'amortització del fons de comerç que ha generat el fort procés inversor dut a terme durant els darrers exercicis s'ha vist àmpliament compensat per l'aportació positiva de resultats del conjunt de les noves participacions, com també per l'evolució favorable de l'activitat de les societats ja existents.

Aquestes magnituds encara no incorporen cap import de Retevisión Audiovisual, ja que l'acord assolit per a l'adquisició del 100% de la societat es troba subjecte a l'autorització preceptiva per part de les autoritats de Defensa de la Competència.

Els actius totals del nou grup superen els 9.300 milions d'euros, mentre que els fons propis són de més de 3.000 milions d'euros.

Evolució dels sectors de negoci

Autopistes

Totes les autopistes gestionades per Abertis han presentat increments en el nivell d'activitat. La IMD (Intensitat Mitjana Diària) del conjunt de la xarxa comparable a Espanya ha estat de 25.174 vehicles, un 4,3% més respecte al mateix període de l'any anterior.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . IMD . . . . . . . %
Acesa . . . . . . . . . . . . . . 36.128 . . . . . . 3,5%
Aumar . . . . . . . . . . . . . . 20.837 . . . . . . 5,4%
Aucat . . . . . . . . . . . . . . . 25.946 . . . . .10,9%
Iberpistas (A-6) . . . . . . 25.995 . . . . . . 4,9%
Avasa . . . . . . . . . . . . . . . 11.563 . . . . . . 2,7%

A nivell internacional, l'operadora argentina GCO confirma la recuperació de l'activitat iniciada els darrers mesos del 2002, amb un trànsit passant de 28 milions de vehicles (+10,2%) durant els sis primers mesos d'aquest exercici. A Puerto Rico, APR puja lleugerament el trànsit del pont de peatge gestionat fins als 20.227 vehicles.

Aparcaments

Els ingressos d'explotació consolidats de Saba augmenten un 8,7% fins assolir els 43,1 milions d'euros. El final de tres concessions a Saba Itàlia s'ha vist compensada per la incorporació, el 2003, de 4.300 places noves, i per l'increment fins al 100% de la participació a Spel (Portugal).

Infraestructures de telecomunicacions

Els ingressos d'explotació de Tradia arriben als 31,9 milions d'euros, una xifra que representa un augment del 19,3% respecte al primer semestre de l'exercici 2002 i que reflecteix l'esforç d'expansió i la millora de la tecnologia que ha anat fent la societat durant els darrers exercicis.

Infraestructures logístiques

Respecte a la promoció d'espais logístics, destaca la posada en marxa de dos projectes en els quals participa Abertis Logística (Àlaba i Sevilla) i la continuació, mitjançant la participada CILSA, del desenvolupament de la ZAL II (Zona d'Activitats Logístiques) del Port de Barcelona. Les activitats ja en explotació (Parc Logístic de la Zona Franca, Areamed i CIM Vallès) han incrementat la seva activitat i permeten un increment dels ingressos d'explotació del 27%.

Aeroports

La societat Codad, que opera les pistes de l'aeroport Eldorado de Bogotà, a Colòmbia, va registrar una minva del 4% en el nivell d'activitat (nombre de vols) sense efecte en els ingressos, ja que opera per sota del nivell assegurat per l'administració concedent.

Inversions

Les inversions durant els sis primers mesos de l'exercici han estat de 233,4 milions d'euros.

Es van aplicar 189,2 milions a inversions en expansió i, d'aquests, 161 a l'adquisició de participacions, entre les quals van destacar els 133,8 milions d'euros per a l'adquisició del 39,9% de Saba per part d'Abertis i els 17,4 milions d'euros invertits per Saba en l'adquisició del 50% de Spel (incloent-hi l'assumpció de deute). També es van invertir 28,3 milions, per Castellana de Autopistas, en l'acabament de la construcció de l'autopista Àvila-Segòvia, actualment ja en servei.

Així mateix, es van invertir 44,2 milions d'euros en millores i desenvolupament de la resta de les diverses infraestructures de les empreses del grup.

Fets rellevants del semestre

Febrer. Es constitueix a Vitòria la societat Araba Logística, SA, que desenvolupa el projecte de la Plataforma Multimodal d'Àlaba, Arasur. Abertis Logística participa en la societat amb un 39,5%.

Febrer. Abertis assoleix una participació indirecta del 10,8% en la italiana Autostrade, a conseqüència de l'OPA que el nucli estable d'accionistes, estructurat entorn de la societat Schemaventotto (participada en un 12,8% per Abertis), presenta sobre el capital de l'empresa italiana.

Març. Es constitueix la societat Sevisur Logística, que desenvolupa el projecte de la plataforma logística del port de Sevilla sota la denominació de Zal Sevilla.

Març. Abertis assoleix una participació del 99,2% del capital de la societat d'aparcaments Saba.

Abril. Las juntes d'accionistes d'Acesa Infraestructuras i Áurea, Concesiones de Infraestructuras, aproven el projecte de fusió entre totes dues societats.

Maig. Saba assoleix el 100% del capital de la societat portuguesa d'aparcaments Spel.

Juny. El dia 2 comença a cotitzar a les borses de valors de Barcelona, Bilbao, Madrid i València la nova societat Abertis, resultat de la fusió d'Acesa i Áurea. La fusió té efectes comptables des de l'1 de gener del 2003.

Al juny Abertis arriba a un acord amb Auna per a l'adquisició, a través d'Abertis Telecom, de Retevisión Audiovisual, la companyia líder a Espanya en transport i difusió de senyal audiovisual.

  • Compartir aquesta notícia:

    Twitter Facebook Delicious Google