abertis

Dissabte, 6 de febrer de 2016

Cotització abertis: 05/02/2016 17:38h. abertis  13.47€ fletxa ascendent 0.22% 0.03€  |  IBEX 35 8,499.50 fletxa ascendent 0.37% 31.40  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  30 de juny de 2006 , Barcelona

abertis i autostrade aproven la seva fusió, que donarà lloc al líder mundial en gestió d’infraestructures

Els pròxims passos: l’autorització de les autoritats europees de la competència i del Govern italià

La Junta Extraordinària d’Accionistes d’abertis ha aprovat aquesta tarda a Barcelona la fusió amb autostrade, després que aquest matí mateix la Junta Extraordinària d’Accionistes d’autostrade, celebrada a Roma, també ha donat llum verd a l’operació que donarà lloc al primer grup mundial en gestió d’infraestructures, amb una capitalització borsària propera als 24.000 milions d’euros.  

Així, es compleix el calendari fixat per a l’operació, anunciada per les dues companyies el mes d’abril passat, i que està previst que finalitzi el quart trimestre del 2006. Els pròxims passos inclouen l’autorització de les autoritats europees de la competència i l’aprovació del Govern italià, d’acord amb el dictamen emès pel Consell d’Estat d’aquest país el 21 de juny passat. També està prevista la notificació als organismes reguladors d’Espanya i d’Itàlia.

L’operació, plantejada com a fusió entre iguals, estableix una relació de bescanvi d’1,05 accions d’abertis per 1 d’autostrade i preveu la distribució, immediatament abans de la fusió, d’un dividend extraordinari de 3,75 euros per acció als accionistes actuals d’autostrade. La fusió culminarà amb la cotització de les noves accions de la companyia fusionada a les borses de Madrid i Milà. La nova abertis tindrà la seu corporativa a Barcelona, mentre que autostrade, la unitat operativa més important del grup, mantindrà la seu a Roma.

Arxiu/s amb més informació: