abertis

Dissabte, 6 de febrer de 2016

Cotització abertis: 05/02/2016 17:38h. abertis  13.47€ fletxa ascendent 0.22% 0.03€  |  IBEX 35 8,499.50 fletxa ascendent 0.37% 31.40  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  8 de juny de 2011 , Barcelona

abertis logística inicia la construcció d'una segona nau de 20.000 metres cuadrats a Santiago de Xile

  • La companyia ha tancat diverses operacions comercials durant els darrers mesos, amb el lloguer de més de 45.000 metres quadrats de naus i oficines. Així, abertis logística registra el 2011 un augment de l’ocupació mitjana de la seva xarxa de parcs, que se situa al 77%.
  • Sevisur Logística i l'operador logístic LTK han signat un contracte per al lloguer de 2.300 metres quadrats de superfície a la ZAL Sevilla, per un període de tres anys.
  • abertis logística va invertir 26 milions d’euros el 2010, destinats principalment al desenvolupament dels seus projectes internacionals a Xile i Portugal.
  • La companyia està en ple procés de reorganització de l’estructura d’abertis que culminarà amb l’agrupació dels cinc negocis entorn de dues societats: abertis infraestructuras (autopistes, telecomunicacions i aeroports) i saba infraestructuras (aparcaments i parcs logístics). En el marc d'aquest procés, saba infraestructuras ja és titular del 100% d’abertis logística.

Durant els primers mesos del 2011 abertis logística ha tancat diverses operacions comercials que han representat el lloguer de més de 45.000 metres quadrats de superfície en el conjunt de la xarxa de parcs que gestiona la companyia en l’àmbit internacional. Així, els nivells d’ocupació han experimentat un creixement i actualment se situen en el 77%, enfront del 66% del desembre del 2010.

Entre les operacions més recents, destaca la signatura d’un contracte entre Sevisur Logística i l’operador logístic LTK, pel qual aquest darrer ha llogat una superfície total de 2.300 metres quadrats de la nau 1.10 per un període de tres anys. Així mateix, el contracte preveu la possible ampliació a un altre mòdul durant aquest mateix any 2011.

Actualment abertis logística està en ple procés de reorganització de l’estructura d’abertis, que culminarà amb l’agrupació dels cinc negocis entorn de dues societats. D’una banda, abertis infraestructuras, que englobarà les activitats dels sectors d’autopistes, infraestructures de telecomunicacions i aeroports. De l’altra, saba infraestructuras, que integrarà els actuals negocis d’aparcaments i de parcs logístics. En el marc d’aquest procés, saba infraestructuras ja és titular del 100% d’abertis logística.

La segmentació en dues societats independents permetrà dotar els recursos necessaris perquè cadascun dels negocis disposi del recorregut i el marge suficients que els permeti d’afrontar una nova etapa de creixement i de renovació de la cartera d’actius, un aspecte estratègic per a la seva competitivitat a mitjà i llarg termini. El procés de reorganització entorn de dues societats s’articularà a partir de la distribució d’un dividend extraordinari que els accionistes actuals d’abertis infraestructuras poden percebre en efectiu o bé en accions de la nova saba infraestructuras.

Actualment, abertis logística té –incloent-hi la seva participació a Cilsa a través de cpl– prop de 930.000 metres quadrats de sostre logístic construït i continua avançant en els treballs de construcció de nous projectes i en les seves activitats comercials. La superfície bruta de la xarxa de parcs d’abertis logística és de 715 hectàrees, amb una superfície edificable de gairebé tres milions de metres quadrats.

El 2010 abertis logística va invertir 26 milions d’euros, destinats principalment al desenvolupament dels parcs logístics de Santiago de Xile i de Lisboa, a Portugal.

Construcció de la segona nau a Santiago de Xile

Després de l’èxit de comercialització de la primera nau del parc desenvolupat a Santiago de Xile, inaugurat al novembre del 2010, abertis logística ha començat les obres de construcció de la segona nau. Aquesta nau tindrà 20.000 metres quadrats de superfície i es preveu que entri en funcionament aquest mateix any.

La primera fase d’aquest parc registra, des del moment que es va inaugurar, una ocupació del 100% de les seves naus. Companyies internacionals i operadors logístics líders mundials com ara Paccar, Ceva Logistics, APL Logistics i Kuehne Nagel ja s’hi han instal•lat.

Es tracta del primer parc logístic integral que es desenvolupa a la Regió Metropolitana de Santiago de Xile. El parc té una superfície total de 63 hectàrees i quan es desenvolupi completament pot arribar a tenir fins a 335.000 metres quadrats de naus i 15.000 metres quadrats de serveis complementaris, com ara oficines, gasolineres i restaurants. En el desenvolupament de la primera etapa, ha generat prop de 250 llocs de treball.

Arxiu/s amb més informació: