abertis logo abertis

Dimarts, 1 de desembre de 2015

Cotització abertis: 30/11/2015 17:38h. abertis  14.66€ fletxa ascendent 0.96% 0.14€  |  IBEX 35 10,386.90 fletxa ascendent 0.74% 76.20  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  1 d'abril de 2008 , Barcelona

abertis manté la seva aposta pel creixement internacional i la diversificació des dels principis de selectivitat, rigor i compromís a llarg termini

El Grup destaca el sentit industrial i la influència en la gestió de les seves participades i, si es donen les circumstàncies, avançarà en projectes de col·laboració o integració

 • abertis va tancar el 2007 un exercici històric, tant en termes de continuïtat de l’estratègia d’expansió com per l’aportació recurrent i a l’alça de les seves cinc àrees de negoci
 • El Grup manté per al 2008 l’expectativa de creixement en un entorn més complex, amb una major selectivitat dels projectes i continuant amb els criteris de rigor i anàlisi que caracteritzen la trajectòria de la companyia
 • abertis seguirà prioritzant el caràcter industrial de les seves inversions, treballant en el llarg termini i participant directament en la gestió.
 • Itàlia, França, Espanya, Portugal, el Regne Unit, Xile, Mèxic, Brasil, els Estats Units i l’Europa ampliada apareixen com a mercats prioritaris per a abertis en els quals analitzar oportunitats de negoci.
 • La Junta General aprova la distribució d’un dividend complementari de 0,28 euros bruts per acció, que s’abonaran l’11 d’abril vinent. El dividend total amb càrrec als resultats del 2007 és de 0,56 euros bruts per acció, un 12% més que el de l’exercici 2006. La xifra destinada al pagament de dividends assoleix els 357,5 milions d’euros.
 • La Junta General aprova l’ampliació de capital alliberada d’una acció nova per cada 20 d’antigues, de valor nominal de 3 euros per acció, que equival a un import total de 95,7 milions d’euros.
 • El president d’abertis, Isidre Fainé, destaca l’estabilitat i solidesa de la base accionarial del Grup després dels increments de participació de Criteria Caixa Corp i ACS.

 • El Grup abertis manté per al 2008 la seva expectativa de creixement i la seva estratègia d’expansió internacional diversificació, analitzant les oportunitats de negoci que puguin sorgir des dels criteris de major selectivitat, rigor i compromís a llarg termini de les seves inversions. Així ho han reiterat avui el president i el conseller delegat d’abertis, Isidre Fainé i Salvador Alemany, respectivament, en el decurs de la Junta General d’Accionistes celebrada per la companyia a Barcelona.

  En aquest sentit, Isidre Fainé va subratllar que abertis “aposta per la continuïtat del creixement des dels principis de prudència, anàlisi i sentit de la realitat” i va identificar una sèrie de països que cal tenir en compte en l’estudi de possibles oportunitats de negoci: Itàlia, França, Espanya, Portugal, el Regne Unit, Xile, Mèxic, Brasil, els Estats Units i els països de l’Europa ampliada.

  En aquesta mateixa línia, el conseller delegat d’abertis, Salvador Alemany, va assegurar que “apostem pel creixement en un mercat que continua aflorant oportunitats però amb una major selectivitat, en projectes més exigents en capital i, per tant, amb menys palanquejament; probablement també amb preus més raonables i, possiblement, amb menys competidors, però tan competitius com sempre”. “Si mantenim la nostra expectativa de creixement –va afegir– és perquè en la conjuntura en què ens trobem no hem d’aplicar més prudència de la que ja aplicàvem, sinó la mateixa: el mateix rigor, la mateix exigència i el mateix compromís”.

  Tant Isidre Fainé com Salvador Alemany van destacar, després de la consolidació del perfil internacional el 2006, amb la incorporació al Grup abertis de la concessionària francesa sanef, el 2007 “s’ha confirmat i reforçat la trajectòria marcada per la capacitat d’expansió i pel creixement remarcable de tots els nostres indicadors d’activitat”.

  Per al conseller delegat d’abertis, “la fortalesa dels resultats del 2007 i l’atenció constant a identificar i concretar oportunitats d’expansió ens permet continuar mantenint la nostra expectativa de creixement en un entorn indubtablement més incert i més complex”.