abertis logo abertis

Dimecres, 2 de desembre de 2015

Cotització abertis: 01/12/2015 17:38h. abertis  14.34€ fletxa descendent -2.18% -0.32€  |  IBEX 35 10,379.20 fletxa descendent -0.07% -7.70  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  30 de novembre de 2011 , Barcelona

abertis telecom presenta la primera ciutat intel·ligent d’Espanya a petita escala

  •  La companyia també participa en el projecte europeu i-CITY, que desenvoluparà projectes pilot “Smart Cities” a Barcelona, Londres, Gènova i Bolonya.
  • abertis telecom ja desenvolupa diversos projectes de “Smart Cities” a ciutats com ara Barcelona, Lleida, Sant Cugat i Torrent (València).
  • El director general d’Abertis Telecom, Tobías Martínez, va intervenir en la sessió plenària d’inauguració de l’Smart City Expo&World Congress, que va començar ahir a Barcelona.

abertis telecom, operador d’infraestructures de telecomunicacions del grup abertis, ha presentat avui a l’Smart City Expo & World Congress de Barcelona la primera Smart Zone instal·lada a Espanya, un “banc de proves” en el qual les administracions locals i empreses del sector poden avaluar i compartir aplicacions i sistemes vinculats a la gestió de les ciutats intel·ligents en un espai físic que emula una “microciutat”.

L’Smart City Expo & World Congress aplega experts nacionals i internacionals que treballen en el sector de la innovació tecnològica per desenvolupar solucions adreçades a configurar ciutats intel·ligents, un àmbit en el qual abertis telecom ja és present a través de diferents projectes, com ara el programa europeu i-CITY –que impulsa projectes pilot de “Smart Cities” a Barcelona i altres capitals europees– o el projectes en curs amb els ajuntaments de Lleida i Sant Cugat (Barcelona) i l’Oficina de Gestió de la Mobilitat instal·lada per a l’Ajuntament de Torrent (València).

El director general d’abertis telecom, Tobías Martínez, va intervenir ahir en la sessió plenària d’inauguració del Congrés, que des d’ahir i fins al 2 de desembre se celebra a la Fira de Barcelona. Tobías Martínez es va referir a les “Smart Cities” com “una idea que promet ser extremadament revolucionària en les formes en què els ciutadans i les empreses interactuen amb la ciutat i viceversa”.

L’objectiu principal de les “Smart Cities”, segons el director general d’abertis telecom, és el de “gestionar els serveis entre ciutadà, empresa i ciutat d’una manera diferent”. Tobías Martínez va assenyalar que en el context econòmic actual “cal que la gestió de la ciutat s’orienti a aconseguir nivells d’eficiència i qualitat més alts, i que la innovació sigui el nou eix vertebrador de totes les activitats”. També va recordar que “a abertis telecom hem decidit que volem participar activament i ser partícips d’aquest canvi, i ens plaurà continuar parlant amb els que decideixin també ser smart”.

Arxiu/s amb més informació: