abertis logo abertis

Dijous, 26 de novembre de 2015

Cotització abertis: 25/11/2015 17:38h. abertis  14.30€ fletxa ascendent 1.53% 0.22€  |  IBEX 35 10,227.30 fletxa ascendent 0.20% 20.10  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  19 d'abril de 2007 , Barcelona

Acord entre abertis telecom i Microsoft per oferir televisió digital terrestre a través d’internet

abertis telecom, l’operador d’infraestructures de telecomunicacions del grup abertis, i Microsoft han subscrit un acord de col·laboració per treballar conjuntament en el desenvolupament de la Televisió Digital Terrestre (TDT) a través d’internet.

La col·laboració entre abertis telecom i Microsoft gira entorn del projecte TDT.COM, que engloba l’avaluació i la validació de l’arquitectura i les plataformes de serveis necessàries per suportar el servei de difusió de continguts audiovisuals a través d’internet amb l’experiència d’accés a continguts live.

Tenint en compte les peculiaritats que presenta internet com a vehicle addicional de distribució per a la Televisió Digital Terrestre, TDT.COM és un model de convergència de tots dos models de distribució —internet i televisió— que permetrà veure per internet el mateix que s’emet per la televisió, la qual cosa obre el camí a possibles col·laboracions dels radiodifusors i les institucions. També farà possible tenir els arxius de la televisió disponibles en pagament per visió a internet, i tots els programes emmagatzemats per poder-los veure com en una videoteca.

 

Cooperació tecnològica


Microsoft, com a proveïdor principal de tecnologia per a la infraestructura de servei i per al desenvolupament de l’aplicació client, dissenyarà, conjuntament amb abertis telecom, la infraestructura tecnològica necessària per fer realitat tot això. En concret, desenvoluparà les plataformes d’accés i dissenyarà l’entorn de presentació visual sobre el nou sistema operatiu Windows Vista i Windows XP, utilitzant Windows Presentation Foundation com a interfície gràfica d’última generació. Així mateix, aportarà eines de protecció de contingut per a aquells autors, productors i editors que requereixin protegir els seus drets d’autor i vulguin cobrar pels seus continguts.

La participació d’abertis telecom es basa en la provisió de la infraestructura per a la gestió i la distribució de continguts audiovisuals amb tecnologia Microsoft Windows Media, i així mateix es responsabilitzarà de la seguretat de protecció dels continguts amb Windows Media DRM i la inserció de metadades associades que permetran que els usuaris descobreixin aquesta nova visió de la TDT.

D’acord amb Francisco Monteverde, director de Telecomunicacions i Media de Microsoft Ibérica, “l’acord amb abertis telecom ens permetrà ajudar la indústria audiovisual espanyola a enriquir al màxim l’experiència dels seus serveis per als usuaris finals, fent convergir les tecnologies de la TDT amb internet i habilitant les empreses de contingut per mantenir una relació més directa amb els televidents. És un pas endavant en la nostra visió de la llar digital per al mercat espanyol.”

Per la seva banda, Carlos Espinós, subdirector general d’abertis telecom, comenta que “l’acord estratègic amb Microsoft permet que la nostra empresa continuï innovant en les plataformes de distribució de continguts audiovisuals, de manera que sempre estarem en condicions de facilitar l’accés dels continguts dels nostres clients en nous formats d’emissió”.

Arxiu/s amb més informació: