abertis logo abertis

Diumenge, 29 de novembre de 2015

Cotització abertis: 27/11/2015 17:38h. abertis  14.52€ fletxa ascendent 0.66% 0.10€  |  IBEX 35 10,310.70 fletxa descendent -0.21% -21.60  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  13 de febrer de 2003 , Vitòria

Acte de constitució de la societat Araba Logística, S.A.

ARABA LOGÍSTICA, S.A. DESENVOLUPARÀ EL PROJECTE DE PLATAFORMA D’ALAVA, ARASUR
Avui ha tingut lloc, a la seu de la Diputació Foral d'Àlaba, l'acte de constitució de la societat Araba Logística, SA, que desenvoluparà el projecte de la Plataforma Multimodal d'Àlaba, ARASUR.

A l'acte de la firma han participat Ramón Rabanera, diputat general d'Àlaba; Carlos Samaniego, president d'Álava Agencia de Desarrollo, SA, i tinent diputat general; Salvador Alemany, conseller director general d'Acesa Infraestructuras; Lluís Serra, director general d'Acesa Promotora Logística, i Gregorio Rojo i Teresa Crespo, vicepresidents de Caja Vital.

Els promotors, la Diputació Foral d'Àlaba (a través d'Álava Agencia de Desarrollo, SA), Caja Vital i Acesa Promotora Logística, han explicat les principals característiques d'aquest projecte tan determinant per al futur logístic del nord de la Península.

La plataforma es troba als municipis alabesos de Ribera Baja i Armiñón, i es desenvoluparà en diverses fases.

Té una situació privilegiada, ja que es troba a l'encreuament de les autopistes A-1 (Burgos-Armiñón), A-68 (Bilbao-Saragossa) i la carretera N-I (Madrid-Irún). Així mateix, la travessa la línia de ferrocarril que uneix Madrid amb el port de Pasajes i Irún, i la línia fèrria de Barcelona a Bilbao (port de Bilbao).

Ocupa una extensió de 2.000.000 de metres quadrats. La primera fase representarà una inversió de 225 milions d'euros aproximadament, amb la construcció de 300.000 m² de naus.

Els serveis que es desenvoluparan a ARASUR comprenen una zona d'activitats logístiques portuàries, un centre d'emmagatzemament, regulació i distribució de mercaderies, un centre de transbordament intermodal i un centre de trànsit internacional amb tots els serveis a les persones, les empreses i els vehicles.

La societat creada avui és participada per Caja Vital i Acesa Promotora Logística, amb un 39,5% del capital cadascuna, i Álava Agencia de Desarrollo, amb el 21% restant. S'ha previst la incorporació al capital de la societat (amb l'1%) de l'Ajuntament de Ribera Baja (Rivabellosa). Igualment és voluntat dels promotors deixar oberta la possibilitat perquè altres institucions s'incorporin al projecte.

  • Compartir aquesta notícia:

    Twitter Facebook Delicious Google