abertis

Dissabte, 6 de febrer de 2016

Cotització abertis: 05/02/2016 17:38h. abertis  13.47€ fletxa ascendent 0.22% 0.03€  |  IBEX 35 8,499.50 fletxa ascendent 0.37% 31.40  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  8 de juny de 2011 , Barcelona

Espai Terra lliura els premis Paisatge i Entorn

abertis i la fundació abertis patrocinen el programa Espai Terra des d’abril del 2009


El president d’abertis, Salvador Alemany, la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, el subdirector general d’Innovació, Formació i Orientació del Departament d’Ensenyament de la la Generalitat, Joan Gumbert, i el director del programa Espai Terra, Tomàs Molina, han presidit l’acte de lliurament  dels premis del concurs “Paisatge i Entorn”, convocat pel programa de Televisió de Catalunya Espai Terra, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la fundació abertis. L’objectiu d’aquest concurs és difondre el coneixement pel territori i el paisatge entre els estudiants de Batxillerat. L’acte ha tingut lloc avui al castell de Castellet, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès), seu de la fundació abertis.

L’estudiant Marian Tormo, de l’Institut Pere Vives i Vich d’Igualada, ha estat la guanyadora del premi amb el treball “La posidònia oceànica a la platja de Torredembarra”. El treball  és un estudi de l’estat de les praderies de posidònia a Torredembarra. Després de constatar les principals amenaces que malmeten la posidònia, l'autora del treball n’ha fet una comparació amb els resultats d'un estudi obtinguts l'any 2003 i n’ha extret propostes de protecció de l'espècie. Marian Tormo ha guanyat un viatge a Irlanda amb un curs d’anglès i totes les despeses pagades.

El jurat també ha decidit  atorgar dos accèssits per la qualitat dels treballs a Judit Costa, de l'Institut Castell del Quer, de Santa Maria de Marlès (Berguedà), que ha fet un treball de recerca on analitza la processionària de pi, una plaga en expansió. L'altre accèssit s'ha atorgat a Dídac Llambrich, de l'Institut Manuel de Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú, que ha fet un estudi del plàncton marí mediterrani per conèixer la biodiversitat d'organismes que hi ha a la costa mediterrània.

Espai Terra és un programa dels Serveis Informatius de TVC, un espai en què la divulgació i la informació sobre el territori conviuen amb la descoberta de la natura, la meteorologia i el medi ambient. El programa compta amb el patrocini d’abertis i de la fundació abertis des dels seus inicis l’abril de 2009.
 

Arxiu/s amb més informació: