abertis logo abertis

Dimecres, 25 de novembre de 2015

Cotització abertis: 25/11/2015 17:38h. abertis  14.30€ fletxa ascendent 1.53% 0.22€  |  IBEX 35 10,227.30 fletxa ascendent 0.20% 20.10  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  29 de setembre de 2004 , Barcelona-Viladasens

L’1 d’octubre s’obre al trànsit el traçat original de l’AP-7 a Viladasens, que va ser afectat per un esllavissament de terres

FINALITZEN LES OBRES DE REPOSICIONAMENT DE L’AP-7 A VILADASENS
El divendres 1 d’octubre vinent, s’obriran al trànsit els 200 metres del traçat original de l’autopista en sentit nord que van ser afectats el mes de maig passat per un esllavissament de terres al punt quilomètric 44, al terme municipal de Viladasens. El divendres 8 d’octubre entrarà en servei la calçada en direcció sud –un cop s’hagi refet el drenatge de la mitjana, que a hores d’ara està ocupada pel desviament de la calçada nord–, de manera que s’anul•larà el desviament provisional amb dos carrils que han canalitzat el trànsit en aquest sentit.

Les obres han consistit en la construcció, al peu del terraplè, d’una robusta pantalla de 190 m de longitud, que consta de 79 pilons de gran diàmetre, encastats a 21 metres de profunditat i lligats per una biga. Un cop aixecada aquesta estructura, s’han reconstruït el terraplè i el paviment de l’autopista.

Aquesta solució s’ha adoptat després de conèixer l’informe elaborat per dues empreses consultores –Uriel & Asociados i Jolsa S.L– i ha estat coordinada pel catedràtic d’Enginyeria del Terreny de l’Escola d’Enginyers de Camins de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Dr. Eduardo Alonso Pérez de Agreda.

Un cop concloses aquestes obres, es recupera plenament la disposició original de l’autopista, que ha estat operativa durant tot el període de reconstrucció de l’estructura de l’autopista gràcies a l’obertura d’un desviament provisional que ha mantingut els quatre carrils, dos per direcció, des del 4 de juny, pocs dies després que es produís l’esllavissament.

Els estudis geotècnics realitzats per determinar-ne les causes conclouen que la ruptura del terreny –format per argiles rígides i molt plàstiques– es va produir d’una manera progressiva, amb una degradació gradual de la resistència i que va ser provocada, en última instància, per les condicions pluviomètriques del darrer període hivern-primavera. Aquests mesos es van caracteritzar per una pluja persistent que, tot i que no va representar quantitats diàries extremes, sí que va assolir màxims pel que fa la precipitació acumulada. La ruptura va afectar el terraplè de l’autopista i tota una franja de terreny que es perllonga fins a arribar a una riera que transcorre al peu del vessant, a uns 100 metres de distància.

Acesa ha informat en tot moment de les seves actuacions al Ministeri de Foment, a través de la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya i de la Delegació del Govern a les Societats Concessionàries d’Autopistes Nacionals de Peatge, així com a la Secretaria per a la Mobilitat i al Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya.

Arxiu/s amb més informació: