abertis logo abertis

Divendres, 27 de novembre de 2015

Cotització abertis: 27/11/2015 17:38h. abertis  14.52€ fletxa ascendent 0.66% 0.10€  |  IBEX 35 10,310.70 fletxa descendent -0.21% -21.60  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  23 de maig de 2008 , Madrid

La fundació abertis promou les jornades ‘Mobilitat responsable’ a Madrid

El cicle es planteja com a espai de diàleg per a tots els agents educadors i estaments implicats en la seguretat viària.

La fundació abertis, amb la col·laboració d’iberpistas, promou el cicle de conferències Mobilitat responsable. Valors en moviment, on s’abordarà, des d’una perspectiva interdisciplinària, el factor humà —i concretament els valors (pressa, sensació de invulnerabilitat, afany de competència, necessitat de transgressió, recerca d’emocions fortes, etc.)— com una variable de vital importància per a qualsevol estratègia de prevenció de la sinistralitat.

Les jornades, que tindran lloc cada dilluns, del 26 de maig al 9 de juny, al CaixaForum Madrid, tenen com a objectiu que els agents educadors implicats en la seguretat vial (professors, famílies, associacions, autoescoles, policies, etc.) puguin dialogar, debatre i acordar junts les bases per construir una mobilitat segura, responsable i sostenible.

El director general de Carreteres, Francisco Javier Criado, i el vice-president quart del Congrés i portaveu de la Comissió de Seguretat Viària i Prevenció d’Accidents de Trànsit, Jordi Jané, seran els encarregats d’inaugurar les jornades, juntament amb els representants de la fundació abertis i iberpistas.

La ponència de la primera sessió anirà a càrrec de Luis Montoro, catedràtic de Seguretat Vial de la Universitat de València, director de l’Institut Universitari de Trànsit i Seguretat Vial (INTRAS) de la mateixa universitat i president de la Fundación Española para la Seguridad Vial (FESVIAL). Luis Montoro ha publicat més de 30 llibres en aquest camp i ha col·laborat intensament amb la Direcció General de Trànsit (DGT) en la implantació del carnet per punts.

 

El filòsof i assagista José Antonio Marina serà el ponent de la jornada que se celebrarà el 2 de juny. Premi Nacional d’Assaig i Premi d’Economia DMR, José Antonio Marina és el filòsof més influent en temes de gestió i el pensador espanyol més llegit i admirat. Ha elaborat una teoria sobre la intel·ligència amb destacades aportacions a les organitzacions i estructures polítiques. És autor de Teoria de la Intel·ligència Creadora i La intel·ligència fracassada.

Ricardo Blasco, psicòleg social de la Universitat de Barcelona, impartirà la ponència del darrer dia. Blasco combina la tasca docent amb la recerca sobre diferents aspectes de la conducció i la seguretat vial. La seva tesi doctoral va portar per títol Atzar i factor humà en els accidents de trànsit. Pere Navarro, director general de Trànsit, clausurarà el cicle.

Les jornades s’emmarquen dins el Programa de Seguretat Viària de la fundació abertis, que contempla quatre grans línies d’actuació: l’educació viària a les escoles (101.269 alumnes d’entre 8 i 12 anys de 985 escoles espanyoles s’han beneficiat d’aquesta iniciativa en els últims tres cursos), la promoció de recerques sobre mobilitat, l’organització de jornades com ara el cicle Mobilitat responsable, i les accions divulgatives mitjançant llibres i altres materials.

La inscripció al cicle és gratuïta i es pot realitzar trucant al telèfon 648.469.988 o escrivint al correu electrònic (info@ambitmariacorral.org) d’Àmbit Maria Corral d’Investigació i Difusió, entitat col·laboradora amb la fundació abertis en l’organització de seminaris sobre valors i seguretat viària.

Arxiu/s amb més informació: