abertis logo abertis

Divendres, 27 de novembre de 2015

Cotització abertis: 27/11/2015 17:38h. abertis  14.52€ fletxa ascendent 0.66% 0.10€  |  IBEX 35 10,310.70 fletxa descendent -0.21% -21.60  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  16 de gener de 2008 , Barcelona

La fundació abertis rep el premi AEDME pel seu Programa d’Educació Viària a les Escoles

Més de 100.000 alumnes de Primària de cinc comunitats autònomes s’hauran beneficiat d’aquesta iniciativa al terme d’aquest curs, que s’organitza per tercer any consecutiu.

El Programa d’Educació Viària a les Escoles, promogut per la fundació abertis, ha rebut el Premi Asociación Española para el Desarrollo del Mecenazgo Empresarial (AEDME) al Patrocini  i Mecenatge Empresarial en la categoria d’Educació. El president de la fundació abertis, Miquel Roca i Junyent, va recollir el guardó en un acte celebrat ahir a la Reial Casa de Correus, seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid. La iniciativa guardonada haurà format en matèria de mobilitat i seguretat a més de 100.000 alumnes de Primària de cinc comunitats autònomes al llarg dels tres cursos que porta en marxa.

El Programa d’Educació Viària a les Escoles pretén inculcar als més joves —avui vianants i, en un futur, conductors— hàbits i conductes responsables pel que fa a la mobilitat i la seguretat viària. Així, es fa especial èmfasi en aspectes com l’ús del cinturó de seguretat i del casc (també quan es va en bicicleta), els sistemes de subjecció infantil (cadires), el perill de distracció quan es condueix mentre s’utilitza el telèfon mòbil, la preparació dels viatges llargs o la circulació a una velocitat adequada.

El curs 2007-2008 és el tercer en què es porta a terme el Programa d’Educació Viària a les Escoles. Es preveu que, al terme del curs, a prop de 1.030 escoles i 101.711 alumnes de Primària d’entre 8 i 12 anys d’Andalusia, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana s’hauran beneficiat d’aquesta iniciativa (les dades corresponents al curs 2007-2008 són estimatives). Actualment la fundació abertis està estudiant ampliar el programa a la resta de comunitats autònomes. 

Una iniciativa singular

La particularitat del programa de la fundació abertis és la interacció família-nens, com indica el lema Condueix la teva família. De fet, un dels grans objectius és que sigui l’alumne qui acabi sensibilitzant els seus pares i fomentant a la seva família les millors pràctiques en matèria de mobilitat. Materials didàctics com la Guia d’Educació Viària per a la Família y la web del programa (www.fundacionabertis.org/educacionviaria) han estat concebuts perquè els nens puguin consultar-los en família i complementar la formació presencial que reben a classe.

La formació presencial s’inicia amb la conferència d’un monitor especialitzat facilitat per la fundació abertis, que visita als alumnes a l’aula. Amb ell, visionen un DVD que mostra escenes relacionades amb la mobilitat familiar, per després comentar-les. Després d’aquesta sessió, al professor se li subministren diferents materials pedagògics i tests d’avaluació perquè pugui continuar la formació dels alumnes al llarg del curs.

Les enquestes realitzades al final dels dos primers cursos revelen un elevat grau de satisfacció dels centres que han participat en el projecte. Pràcticament el 99% de les escoles manifesta la intenció de tractar temes d’educació viària a les aules i utilitzar els materials pedagògics del programa Condueix la teva família.

Arxiu/s amb més informació: