abertis logo abertis

Dijous, 26 de novembre de 2015

Cotització abertis: 26/11/2015 17:38h. abertis  14.42€ fletxa ascendent 0.84% 0.12€  |  IBEX 35 10,332.30 fletxa ascendent 1.03% 105.00  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  21 de juny de 2011 , Barcelona

La Junta d'Accionistes d'abertis aprova el procés de reordenació dels negocis del Grup en dues societats independents

Els accionistes d'abertis donen llum verda a un procés de reorganització de la companyia, que centrarà la seva activitat en els negocis d'autopistes, telecomunicacions i aeroports. De la seva banda, la nova Saba Infraestructuras gestionarà els negocis d'aparcaments i parcs logístics.


Acords de la Junta sobre la reordenació dels negocis del Grup:

  • Es ratifica la creació de Saba Infraestructuras, SA i l'aportació a aquesta de la totalitat de les accions de Saba Aparcamientos, SA i Abertis Logística, SA, per un import de 399 milions d'euros.
  • El repartiment d'un dividend extraordinari a compte dels resultats de l'exercici 2011 per un import de 0,67 euros per acció. Els accionistes poden optar fins al proper 22 de juliol per percebre el dividend en efectiu o en accions de Saba Infraestructuras.
  • La transmissió a Torreal, ProA Capital i al Grup "la Caixa" de les accions de Saba Infraestructuras que no siguin adjudicades als actuals accionistes d'abertis. Està previst que el procés de reordenació dels negocis culmini en el segon semestre de l’any.

La nova abertis centrarà els seus reptes estratègics en el creixement selectiu, la creació de valor per a l'accionista i un major procés d'internacionalització orientat a la diversificació del risc.

El Grup situa entre els seus objectius per al 2011 la millora de l'eficiència operativa tant en costos i despeses com en inversions, la prioritat en la reducció del deute i l'atenció selectiva a les oportunitats de creixement del mercat.

L'impacte en les principals magnituds d'abertis de la reordenació dels negocis serà molt reduït, de prop del 5% dels ingressos i l'1% del benefici net. Destaca la reducció de deute en 688 milions, resultat de la segregació de negocis i de la venda de la participació a Atlantia.

Saba Infraestructuras neix amb la voluntat de ser un operador de referència en la gestió d'aparcaments i parcs logístics. La companyia preveu, en funció de l’evolució dels negocis, una retribució a l'accionista estable i creixent a partir del 2012.
 

Arxiu/s amb més informació: