abertis logo abertis

Diumenge, 29 de novembre de 2015

Cotització abertis: 27/11/2015 17:38h. abertis  14.52€ fletxa ascendent 0.66% 0.10€  |  IBEX 35 10,310.70 fletxa descendent -0.21% -21.60  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  21 de juny de 2011 , Barcelona

Puerto Rico tria el consorci encapçalat per abertis i Goldman Sachs com a preferred bidder per a la concessió de dues autopistes

  • El consorci gestionarà les autopistes PR-22 i PR-5, que sumen 87 quilòmetres, durant un període de 40 anys.
  • L’adjudicació de totes dues autopistes representa un cànon concessional per al consorci de 1.080 milions de dòlars (762 milions d’euros).
  • L’operació es duu a terme per mitjà d’un consorci format per Goldman Sachs Infrastructure Partners II (55%) i abertis (45%).
  • Les estimacions són que l’operació quedarà formalitzada al final de setembre i que no representarà cap dilució per al ràting corporatiu del Grup.
  • abertis consolida la seva presència a Puerto Rico, on ja gestiona el pont Teodoro Moscoso, i es posiciona per al desenvolupament futur de projectes de col·laboració público-privada a la resta dels Estats Units.

El consorci encapçalat per abertis i el fons d’inversió Goldman Sachs Infrastructure Partners II ha estat seleccionat pel Govern de Puerto Rico com a preferred bidder en el concurs per a la gestió de les autopistes PR-22 i PR-5. El consorci, que gestionarà totes dues autopistes per un període de 40 anys, desemborsarà un cànon concessional de 1.080 milions de dòlars (762 milions d’euros) per a l’adjudicació.

L’operació es duu a terme a través d’un consorci format per abertis (45%) i el fons d’inversió Goldman Sachs Infrastructure Partners II (55%), que finançaran l’operació en una proporció aproximada del 40% d’aportació de capital per part dels socis, mentre que l’altre 60% es finançarà amb deute a llarg termini. El consorci –que gestionarà totes dues autopistes a través d’una societat conjunta denominada Autopistas Metropolitanas de Puerto Rico LLC (Metropistas)– ja té una oferta de finançament ferma per part d’un grup de 12 entitats financeres.

Es calcula que l’operació quedarà formalitzada cap al final de setembre, un cop acabin els tràmits del procés.

abertis té previst consolidar els nous actius a Puerto Rico per posada en equivalència. L’impacte d’aquesta operació es calcula que no representarà cap dilució per al ràting corporatiu del Grup.

L’autopista PR-22, coneguda també amb el nom d’autopista José de Diego, és la més transitada de Puerto Rico, amb un trànsit diari de 84.000 vehicles, segons dades del 2010. Discorre al llarg de 83 quilòmetres i connecta la capital (San Juan) amb la ciutat d’Arecibo pel nord de l’illa. L’autopista té set estacions de peatge, incloent-hi l’estació de Buchanan, per on transiten cada any més de 25 milions de vehicles, i dóna servei a una zona que destaca per la ubicació de grans companyies multinacionals del sector industrial i farmacèutic.

Per la seva banda, la PR-5 –oberta al trànsit el 2006– és una extensió de quatre quilòmetres de la PR-22 que travessa l’àrea metropolitana de la capital, San Juan, a l’àrea de Bayamón. Enllaça també amb les autopistes PR-6, PR-2 i PR-199, on acaba el seu recorregut.

Les autopistes PR-22 i PR-5 van tenir a l’exercici fiscal de 2010 uns ingressos d’explotació de 90 milions de dòlars (62 milions d’euros).

Consolidació a Puerto Rico i porta d’entrada als EUA

L’operació consolida la presència d’abertis com a operador d’autopistes a Puerto Rico, on gestiona des de fa 16 anys el pont Teodoro Moscoso, situat a la zona metropolitana de San Juan. La via ha servit, des de la seva inauguració, més de 128 milions d’usuaris, i el 2010 va generar uns ingressos de prop de 19 milions de dòlars, un 8% més que l’any anterior.

La presència d’abertis durant diversos anys a Puerto Rico i el seu compromís amb la comunitat i la qualitat del servei ofert pel pont Teodoro Moscoso han contribuït al posicionament del grup com un líder mundial en la gestió d’infraestructures de transport i aliat de preferència per al desenvolupament de projectes del programa d’Aliances Público-Privades de Puerto Rico, com també per al desenvolupament futur de projectes de col·laboració público-privada a la resta dels Estats Units.

L’adjudicació de les autopistes PR-22 i PR-5 suposa una referència per a altres jurisdiccions als EUA i servirà com a porta d’entrada a la resta del mercat nord-americà.

Arxiu/s amb més informació: