abertis logo abertis

Dissabte, 28 de novembre de 2015

Cotització abertis: 27/11/2015 17:38h. abertis  14.52€ fletxa ascendent 0.66% 0.10€  |  IBEX 35 10,310.70 fletxa descendent -0.21% -21.60  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  17 d'octubre de 2008 , Barcelona

Una tesi que planteja millores en la logística de distribució de les empreses de missatgeria guanya el V Premi Abertis

Les propostes de Miquel Àngel Estrada permeten reduir entre un 7% i un 12% els costos de transport en relació amb altres sistemes

La tesi “Anàlisi d’estratègies eficients en la logística de distribució de paqueteria”, de Miquel Àngel Estrada Romeu, doctor enginyer en Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), és el treball guanyador del V Premi abertis de Recerca sobre Gestió d’Infraestructures del Transport que atorga anualment la càtedra abertis-UPC. El treball aporta solucions per millorar la logística de distribució pròpia de les empreses de missatgeria i reduir així els costos de transport.

El guanyador ha rebut el premi de mans del Conseller Delegat d’abertis, Salvador Alemany, qui ha presidit l’acte juntament amb el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, i el Rector de la UPC, Antoni Giró. La cerimònia s’ha celebrat avui a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la UPC.

La tesi de Miquel Àngel Estrada planteja solucions al complex problema de l’optimització de la distribució de paqueteria de molts orígens a moltes destinacions. Per a això, té en compte variables com les capacitats dels vehicles de transport, els terminis temporals de lliurament i el nombre de molls en cada magatzem o terminal de consolidació (hub). Les propostes aportades redueixen entre un 7% i un 12% el cost de transport en relació amb altres sistemes utilitzats actualment per les empreses del sector

El jurat, que ha destacat el “nivell conceptual i el rigor científic” de la tesi, estava format per Salvador Alemany (president del jurat), Josep Martínez Vila, José Vicente Solano, Antoni Brunet i Sergi Loughney (secretari), per part d’abertis; i per Andrés López Pita, Félix Edmundo Pérez i Francesc Robusté, director de la càtedra abertis-UPC, per part de la Universtitat Politècnica de Catalunya.

El Premi abertis és una iniciativa promoguda per la càtedra abertis-UPC de Gestió d’Infraestructures de Transport i constitueix una de les seves principals iniciatives per al foment de la recerca en aquest camp. El premi està obert a tots els estudiants de les universitats espanyoles, i té una dotació econòmica de 6.000 euros, a més de la publicació del treball.

La càtedra abertis-UPC, creada l’any 2003 per abertis i la UPC, té com a objectiu impulsar la formació i la investigació en l’àmbit de la gestió d’infraestructures del transport.