abertis logo abertis

Dijous, 2 d'abril de 2015

Cotització abertis: 01/04/2015 17:38h. abertis  16.99€ fletxa ascendent 0.89% 0.15€  |  IBEX 35 11,569.80 fletxa ascendent 0.42% 48.70  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  26 de març de 2015 , Barcelona

Cellnex Telecom fa efectiva la compra de 7.377 torres de telefonia mòbil de l'operador WIND a Itàlia

  • Cellnex Telecom, la filial de telecomunicacions terrestres d'Abertis, i WIND han tancat avui la transferència efectiva d'un paquet de 7.377 torres de telecomunicacions a Itàlia.
  • Tal com es va informar, l'operació suposa una inversió de 693 milions d'euros i atorga a Cellnex Telecom el control del 90% de la societat que gestionarà els actius i en la qual Wind mantindrà el 10% restant.
  • Els emplaçaments, distribuïts en tot el territori del país, es localitzen fonamentalment en zones urbanes i tenen un marcat caràcter estratègic pel seu paper en el desplegament dels serveis de banda ampla basats en el 4G.
  • Amb aquest acord, Cellnex Telecom intensifica l'estratègia de diversificació de les seves línies de negoci i fa un salt definitiu en la seva internacionalització, convertint-se en el major operador neutre europeu d'infraestructures per a la telefonia mòbil i la difusió audiovisual, amb una cartera de prop de 15.000 emplaçaments. 
  •  

Cellnex Telecom, filial de telecomunicacions d'Abertis, i l'operador italià de telefonia mòbil WIND han signat avui la transferència efectiva de la cartera de 7.377 torres de telecomunicacions, després de l'acord assolit el passat 2 de març. L'operació suposa l'adquisició del 90% de la societat Galata, propietària de les torres de telefonia mòbil de l'operador italià, per 693 milions d'euros. El 10% restant de la societat es mantindrà en mans de Wind. 

Es tracta d'un paquet de torres de telefonia mòbil d'alta qualitat i rendibilitat pel seu caràcter estratègic en el desplegament dels serveis de banda ampla basats en la tecnologia 4G. 

Es preveu que la societat adquirida generi uns ingressos en el primer any complet d'operacions a l'entorn dels 200 milions d'euros. Aquestes magnituds suposen un salt significatiu superior al 40% en els ingressos de Cellnex Telecom, alhora que gairebé un 50% d'aquests procediran de les infraestructures per a telefonia mòbil. Gairebé un 35% dels ingressos de la companyia es generaran fora d'Espanya.

Cellnex Telecom ha finançat l'operació a través de línies de crèdit disponibles, a més de nou deute, sense requerir aportacions d'Abertis Infraestructuras.

L'acord estableix un contracte de serveis per a aquests emplaçaments amb la mateixa Wind per un període de 15 anys, prorrogable per uns altres 15 anys més. Així mateix, preveu el desplegament d'emplaçaments addicionals que permetran accelerar l'oferta de nous serveis de banda ampla en mobilitat. 

Aquesta operació té un caràcter transformacional per a Cellnex Telecom, que es converteix en el major operador neutre europeu d'infraestructures de telecomunicacions per a la telefonia mòbil i la difusió audiovisual. Després d'aquesta adquisició, la filial d'Abertis passa a disposar d'una cartera de més de 15.000 torres, incloent-hi les 7.700 torres de telefonia mòbil a Itàlia, així com 4.600 torres de telefonia mòbil i 3.400 torres destinades a la difusió audiovisual a Espanya. 

Abertis va anunciar el passat mes d'octubre, en el marc del seu pla estratègic 2015-2017, que està analitzant la sortida a borsa de la seva filial de telecomunicacions terrestres durant el primer semestre de l'any 2015, operació subjecta en qualsevol cas a les condicions del mercat . Coincidint amb la celebració de la Junta d'Accionistes d'Abertis el passat dia 24, s'ha donat a conèixer el nom amb què la companyia operarà a partir de l'1 d'abril: Cellnex Telecom, S.A.

 

Arxiu/s amb més informació: