abertis

Dissabte, 6 de febrer de 2016

Cotització abertis: 05/02/2016 17:38h. abertis  13.47€ fletxa ascendent 0.22% 0.03€  |  IBEX 35 8,499.50 fletxa ascendent 0.37% 31.40  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  10 d'abril de 2015 , Barcelona

Cellnex Telecom i Grup Eurona s’alien per millorar la connectivitat en ciutats de menys de 100.000 habitants

 l  Cellnex Telecom oferirà els seus emplaçaments per desplegar-hi més de 200 punts de connectivitat i prestar un servei de banda ampla d’alta fiabilitat.

l  Grup Eurona farà una inversió per accelerar el desplegament de la seva xarxa 4G que beneficiarà més de 500 poblacions.

l  Per a Cellnex Telecom, aquest acord suposarà uns ingressos totals d’entre 2 i 3 milions d’euros en els pròxims cinc anys. 


Cellnex Telecom, filial de telecomunicacions terrestres d’Abertis, ha arribat a un acord per compartir les seves infraestructures de telefonia mòbil amb el Grup Eurona, segons el qual aquest darrer oferirà serveis de connectivitat a entorns urbans de menys de 100.000 habitants.

En virtut d’aquest acord, Cellnex Telecom facilitarà al Grup Eurona part de la seva xarxa actual d’emplaçaments per tal que, aquest any, s’hi despleguin més de 200 punts de connectivitat que donin un servei de banda ampla d’alta fiabilitat. La previsió és arribar als 500 punts d’aquí a l’any 2017.

Aquest projecte es durà a terme a través de banda ampla a partir de la freqüència 3,5 GHz. L’acord té una durada de 5 anys i beneficiarà més de 500 poblacions que només disposen de connexions ADSL de baixa velocitat i que, gràcies al desplegament de Grup Eurona, podran gaudir d’Internet de molt alta velocitat.

Aquesta aliança reforça l’aposta estratègica de Cellnex Telecom per posicionar-se com un actor de referència en el segment de la coubicació de comunicacions mòbils tant en l’àmbit nacional com internacional. A més, per a la companyia suposarà uns ingressos totals d’entre 2 i 3 milions d’euros en els pròxims cinc anys.

Accelerar el desplegament

Per la seva banda, aquest acord estratègic permetrà a Grup Eurona accelerar l’expansió de la xarxa 4G a poblacions petites i mitjanes, la qual cosa permetrà evitar un dels grans obstacles: la recerca d’emplaçaments.

Aquesta aliança s’emmarca dins d’un acord global amb Cellnex Telecom, després que al final de l’any passat totes dues empreses subscrivissin una col·laboració en l’àrea de 4G per prestar serveis de connectivitat premium a Internet d’alta velocitat via Wi-Fi a tota la ciutat de Barcelona.

Cellnex Telecom

Cellnex Telecom, filial de telecomunicacions terrestres d’Abertis, és l’operador líder a Europa en la gestió d’infraestructures de telecomunicacions mòbils i de radiodifusió. Disposa d’una xarxa de 15.000 torres que ofereix servei a més de 100 milions de persones de tot el continent, mitjançant el lloguer d’emplaçaments per a operadors de telecomunicacions i per a radiodifusors.

A més a més, la companyia desenvolupa solucions que optimitzen els serveis municipals per al ciutadà, implementa xarxes i serveis que faciliten la gestió municipal i contribueix activament a crear, a Espanya, un ecosistema sòlid del que es denomina Internet of Things (IoT, o internet de les coses), amb la qual cosa se situa com un actor europeu de referència en el desenvolupament de xarxes de nova generació.

Eurona Wireless Telecom

El Grup Eurona Telecom és un operador de telecomunicacions que cotitza a la borsa espanyola i compta amb més de deu anys d’experiència. La companyia ofereix connectivitat a zones de bretxa digital o amb deficiències en el servei d’accés a Internet i telefonia, especialment en zones rurals i municipis de menys de 100.000 habitants. Actualment és present a deu països, on presta servei Wi-Fi indoor i outdoor a 30.000 clients, entre els quals hi ha moltes de les principals cadenes hoteleres i 28 aeroports.

Per a més informació, visiteu www.eurona.net

Arxiu/s amb més informació: