abertis logo abertis

Dimarts, 3 de març de 2015

Cotització abertis: 02/03/2015 17:38h. abertis  17.28€ fletxa descendent -0.97% -0.17€  |  IBEX 35 11,178.50 fletxa ascendent 0.00% 0.20  
Mida del text: -+ |Imprimir

Notícies

·  24 de febrer de 2014 , Barcelona

abertis presenta un model pioner a Espanya de gestió integral d'infraestructures urbanes de comunicacions

  • La divisió de telecomunicacions d'abertis utilitza les seves més de 5.500 estacions per oferir serveis de connectivitat a les operadores a través d'un model de gestió integral o compartida de la seva xarxa d'infraestructures. 
  • Aquest model de gestió suposa un estalvi per a les operadores que pot oscil•lar entre el 30% i el 40% en els costos d'instal•lació i explotació de les infraestructures de telefonia mòbil.
  • abertis mostra també una nova plataforma de la "Internet de les Coses" amb la qual es pot connectar qualsevol objecte a Internet gràcies a una tecnologia de baix consum energètic i baix cost.
  • L'operador emetrà mitjançant TDT "La Passió del Prado" en Ultra Alta Definició, el primer documental difós a Espanya en tecnologia 4K de 50 imatges per segon i una de les primeres experiències a Europa amb aquest sistema de retransmissió.

L'operador d'infraestructures de telecomunicacions del grup abertis mostrarà el seu potencial tecnològic a la novena edició del Mobile World Congress (MWC) amb diverses solucions centrades en el segment del towering, smart city i audiovisuals. 

Del 24 al 27 de febrer, abertis desenvoluparà diverses demostracions al seu estand. En l'àmbit del towering, l'operador posarà en valor la seva xarxa de més de 5.500 emplaçaments distribuïts per tot el territori espanyol, així com les solucions implementades en aquest segment d'activitat.

Com a novetat, abertis presenta en aquesta edició un model de gestió integral d'infraestructures urbanes pioner a Espanya adreçat a operadors i administracions públiques que proporciona una connectivitat en general més eficient i competitiva en termes de costos, facilitant la introducció de nous serveis innovadors.

Ciutats com ara Londres o Nova York ja gaudeixen d'algun d'aquests serveis, mentre que Barcelona s'ha convertit en la primera ciutat espanyola en usar aquest innovador model de gestió. En aquest cas, la ciutat obre la seva infraestructura de fibres òptiques, punts d'accés wifi i mobiliari urbà, i mitjançant abertis dota d'accés als diferents proveïdors de servei. 

Una altra novetat vinculada amb aquest model és el servei Wifi Offload. Aquesta tecnologia permet a les operadores utilitzar l'accés sense fil existent per descongestionar la xarxa cel•lular i, si escau, complementar-ne la falta de cobertura. Aquest model de servei, a més, incrementa la possibilitat d'oferir l'accés a Internet dels operadors a través de la instal•lació de Small Cells de 4G sobre mobiliari urbà en zones amb alta densitat d'usuaris. 

Tots dos sistemes possibiliten un estalvi de costos important per a les operadores. En el model de gestió utilitzat a la ciutat de Barcelona, aquest pot suposar una reducció de costos del 30% des del punt de vista de la instal•lació i l'explotació de les infraestructures. Per una altra banda, la implementació del Wifi Offload representa un millor rendiment en l'explotació dels recursos i les operadores poden arribar a una disminució de costos del 40%. 

 

Arxiu/s amb més informació: