Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món
Ñ & Ç

Abertis al món


Abertis és el grup líder mundial en la gestió d’autopistes, i també disposa de participacions en empreses destacades del sector de les infraestructures de telecomunicacions terrestres i satel·litàries.

El procés continuat d’internacionalització ha portat Abertis a estar present en 12 països d’Europa i Amèrica, la qual cosa li permet diversificar el seu risc geogràfic i adaptar-se millor als cicles econòmics mundials. En l’actualitat, més de dues terceres parts dels ingressos del Grup (70%) es generen fora d’Espanya.

Amb més de 8.300 quilòmetres d’autopistes en el món, Abertis és el primer operador nacional d’autopistes en països como ara Espanya i Xile, i té una presència destacada a França, Brasil i Puerto Rico. La companyia està present a través de participacions en concessionàries al Regne Unit, Argentina i Colòmbia.

El Grup també és l’accionista majoritari i de control d’Hispasat, la companyia de satèl·lits líder a l’Amèrica Llatina, amb set satèl·lits en servei. Així mateix, té una participació del 34% a Cellnex Telecom, l’operador neutre europeu més gran d’infraestructures de telecomunicacions pera la telefonia mòbil i la difusió audiovisual,amb una xarxa de més de 15.000 torres.

El Grup, amb més de 14.800 col·laboradors, està orientat a la creació de valor a través de la inversió en infraestructures que contribueixin al desenvolupament econòmic i social dels territoris.

(*) 2014 reexpressat considerant l’impacte de la classificació de la línia de negoci de telecomunicacions terrestres com a activitat interrompuda en aplicació de la NIIF 5.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar