Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > Telecomunicacions > Cellnex Telecom
Ñ & Ç

Cellnex TelecomAbertis manté una participació com a accionista de referència (34%) a Cellnex Telecom, el principal operador independent d’infraestructures de telecomunicacions sense fil d’Europa.

La sortida a borsa de Cellnex Telecom el 7 de maig de 2015 va suposar per a Abertis un pas més en el compliment dels objectius del Pla estratègic 2015-2017, en el seu procés de focalització en el sector d’autopistes i de creació de valor per als accionistes. Pel que fa a Cellnex, l’accés als mercats borsaris reforça la seva estratègia de creixement a Europa, en un context de consolidació del sector de les telecomunicacions que obre oportunitats significatives per als nous operadors d’infraestructures.

Presentar-se al mercat com a companyia independent i amb una visió molt definida del paper que operadors com Cellnex estan destinats a jugar en el desplegament i la gestió de xarxes i serveis de transport de senyal que són estratègics en una societat i economia connectades, reforça també la visibilitat del projecte en els mercats financers. Quelcom que s’ha reflectit en la capacitat demostrada per emetre un primer bo per 600 milions d’euros a 7 anys, només dos mesos després de la sortida a borsa.

El 2015 Cellnex ha fet una aposta ferma pel creixement internacional amb l’adquisició, poc abans de la seva estrena en borsa, de 7.400 torres de telefonia mòbil a l’operador italià Wind per gairebé 700 milions d’euros. L’operació va comportar la intensificació de l’estratègia de diversificació de les línies de negoci de Cellnex Telecom i el salt definitiu en la seva internacionalització –després de l’acord, el 50% dels seus ingressos provenen ja del negoci d’emplaçaments per a telefonia mòbil; i el 35% dels ingressos es generen a Itàlia–, la qual cosa el converteix en el major operador neutre europeu d’infraestructures per a la telefonia mòbil i la difusió audiovisual amb una cartera de 15.000 emplaçaments a Itàlia i Espanya.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar