Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > Autopistes > Espanya
Ñ & Ç

EspanyaA Espanya, Abertis és el primer operador d’autopistes de peatge per quilòmetres gestionats: 1.559 quilòmetres d’autopistes que representen més del 60% del total de les vies de peatge del país. Així mateix, participa en un total de més de 200 quilòmetres a través d’altres concessions d’autopistes.

2015 ha estat un nou any de rècords de creixement del trànsit a Espanya. La recuperació de l’activitat industrial i la caiguda del preu del cru han comportat un increment del trànsit en tot tipus de vehicles, especialment en el segment dels pesats, de més d’un 8%. En conjunt, la intensitat mitjana diària a Espanya va créixer més d’un 6%, un augment que no es registrava des del 2001.

La divisió d’autopistes a Espanya ha seguit creixent de manera orgànica durant l’any amb la compra d’un 15% addicional de l’empresa Túnels de Barcelona i Cadí, fins arribar a una posició de control (50,01%). El Túnel del Cadí representa el principal punt de connexió entre la zona central de Catalunya i els Pirineus, mentre que els túnels de Vallvidrera són el primer eix entre Barcelona i les principals ciutats de l’interior.

En el pla operatiu, la companyia està immersa en un ampli programa de millores a les autopistes C-32 i C-33 a Catalunya. En aquest exercici, s’ha completat la construcció del nou ramal de connexió entre la C-33 i la C-17 a Mollet del Vallès, que ha facilitat la fluïdesa del trànsit a la zona. Així mateix, durant el 2015 s’ha concretat el conveni amb la Generalitat per a la construcció d’un nou ramal a Blanes, que suposa la construcció de set nous quilòmetres de carretera.

També s’ha fet un esforç important per millorar els serveis als clients de la xarxa. D’una banda, s’ha completat el pla de renovació integral de les àrees de servei de l’AP-7, en línia amb els plans portats a terme a les autopistes AP-68 i AP-2 en els darrers anys. També s’ha treballat per a la reducció de la sinistralitat, que manté la seva tendència a la baixa dels últims anys.

Pel que fa a innovació tecnològica, el 2015 s’ha completat el pla d’automatització dels peatges amb la instal·lació de les noves màquines en les concessions de la zona Centre. En l’actualitat ja hi ha 380 vies de “tot pagament”, i s’ha incrementat el nombre de transaccions de cobrament de manera automàtica fins a un 81% del total.

A més, s’han reforçat tots els canals de contacte amb els clients. La nova aplicació per a mòbils, Autopistes en Ruta, a més de diferents serveis que faciliten la mobilitat, incorpora un servei de copilot i de trucada d’emergència a bord. També s’ha impulsat l’ús de les xarxes socials en una aposta per la interacció i l’atenció personalitzada.

El 2016, la divisió d’autopistes a Espanya d’Abertis treballarà per mantenir els ritmes de creixement constant del trànsit i la consolidació de l’automatització dels peatges. També seguirà amb el programa d’obres compromeses amb la Generalitat de Catalunya, amb noves millores en la capacitat i la seguretat de la xarxa.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar