Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > Autopistes > Estats Units
Ñ & Ç

Estats Units


Estats Units és un mercat estratègic de creixement futur per a Abertis. ITS té un centre de recerca i desenvolupament al país, a la ciutat de Nova York, des d’on es desenvolupen solucions avançades de peatge electrònic.

El 2015, ITS va llançar amb èxit el projecte pilot per a la implementació del primer sistema de pagament per recorregut (Pay Per Mile) al país, la qual cosa col·loca a la companyia a l’avantguarda de les tecnologies de peatge amb un clar avantatge competitiu en l’incipient mercat del pagament per ús. El projecte, desenvolupat a l’estat d’Oregon amb prop de 1.000 voluntaris, suposa la substitució de l’actual sistema de finançament de les carreteres als Estats Units a través de l’impost de combustible cap a un sistema de pagament per recorregut. Els usuaris paguen una tarifa en funció dels quilòmetres recorreguts i reben la devolució de l’impost de gasolina pagat durant el trajecte.

Aquesta transició obre el debat sobre la creació d’un sistema sostenible de finançament que permeti obtenir els ingressos necessaris per millorar i mantenir les infraestructures viàries al país. En aquest sentit, l’estat d’Oregon ha posat aquest projecte pilot a disposició d’altres estats perquè puguin desenvolupar programes similars en els seus territoris.

També als Estats Units, ITS ha aconseguit un contracte per a la implementació d’un nou sistema antifrau al peatge per a l’Autoritat d’Autopistes de Rhode Island, la qual cosa permetrà a l’administració estatal incrementar els seus ingressos.

Mentrestant, ITS treballa amb l’Alliance for Toll Interoperability (ATI) en el desenvolupament d’una plataforma que permet la interconnectivitat entre les concessionàries adscrites per reduir costos i unificar els pagaments dels seus clients amb un únic sistema de telepeatge i una factura única. Formen ja part d’aquest projecte la Florida Turnpike Enterprise (FTE) i la Illinois State Toll Highway Authority.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar