Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Govern Corporatiu
Ñ & Ç

Govern Corporatiu


Abertis desenvolupa la seva tasca a través d’una estructura de govern sòlida i organitzada que, configurada pel Consell d’Administració i les diferents comissions, té com a màxima prioritat la transparència empresarial i el compliment de les millors pràctiques internacionals de bon govern corporatiu.

2015 ha estat un any intens en aquesta matèria, ja que el Grup ha dut a terme una modificació completa de les seves normatives principals amb l’objectiu de complir amb les Recomanacions del nou Codi de bon govern de les societats cotitzades, aprovat per la Comissió Nacional del Mercat de Valors al mes de febrer. Per a Abertis, un bon govern corporatiu és un factor necessari per a la sostenibilitat i el creixement a llarg termini de les empreses i és tan important com l’acompliment financer eficient.

Entre els canvis principals, cal destacar la reducció de la mida màxima del Consell d’Administració fins als 15 membres per agilitzar el seu funcionament en el dia a dia, incrementar el nombre de reunions anuals fins a 10 i reforçar el seu pes en el procés de presa de decisions del Grup. També racionalitza la seva mida la Comissió Executiva, que queda en 6 membres.

D’altra banda, s’ha impulsat de manera destacada el paper dels consellers independents en els òrgans de govern del Grup. La sortida dels consellers dominicals de CVC ha ofert per primera vegada l’oportunitat de cobrir unes vacants que fins ara eren ocupades per dominicals i substituir-les per consellers independents. Una oportunitat que ha aprofitat Abertis per reforçar el seu compromís en aquesta matèria amb la incorporació d’aquests consellers en tots els seus òrgans de govern.

D’aquesta manera, està previst que el Consell d’Administració, quan ho acordi la Junta General, incrementi el nombre d’independents fins a un total de 6, els quals suposaran un 40% del total de consellers.

Els consellers independents entren per primera vegada a la Comissió Executiva i sumen un 33% del total dels seus membres. També presideixen i conformen la majoria a la resta de comissions –Auditoria i Control, Nomenaments i Retribucions, i RSC–, per sobre del nombre de dominicals.

Una altra fita destacada ha estat la creació de la direcció de Compliance, dependent de la Comissió d’Auditoria i Control, i que respon a l’exigència que les empreses comptin amb un òrgan de poders autònoms la funció del qual sigui la supervisió del funcionament i del model de prevenció de delictes. Aquesta estructura es replica en les filials internacionals del Grup Abertis, amb la figura dels local compliance officers.

També ha entrat en vigor el nou Codi Ètic d’Abertis, norma fonamental del Grup i una de les més avançades entre les empreses de l’Ibex 35 per la seva àmplia cobertura de conductes susceptibles d’atemptar contra el bon govern. És d’obligat coneixement i compliment per a tots els empleats, amb independència del país, categoria, condició o empresa a què pertanyin, en el seu treball diari, així com en la seva interacció amb tots els grups d’interès: clients, proveïdors, accionistes, socis, col·laboradors, administracions públiques i entitats sense ànim de lucre.

La tasca duta a terme en els darrers mesos en matèria de bon govern ha tingut com a resultat un govern corporatiu d’Abertis que és avui més independent, fort i eficient; i òptim per respondre a les exigències d’integritat, honestedat i transparència que exigeix la societat.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar