Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > Telecomunicacions > Hispasat
Ñ & Ç

HispasatAbertis controla el 57% d’Hispasat, el novè operador mundial de satèl·lits, líder en la distribució de continguts en espanyol i portuguès, amb forta presència a la península Ibèrica i Amèrica Llatina. La companyia compta amb sis posicions orbitals i set satèl·lits operatius, més altres tres en construcció.

2015 ha estat un any de millora de les principals magnituds econòmiques d’Hispasat amb increments d’ingressos (8,7%) i d’Ebitda (10,6%), amb una millora important de la ràtio Ebitda/ingressos, que supera el 80%, per sobre de la mitjana del sector. A més, la contractació assegurada de capacitat satel·litària a llarg termini (backlog) de la companyia ha seguit marcant rècords en multiplicar per set la xifra d’ingressos anuals, i és una de les més elevades entre els operadors de telecomunicacions espacials.

Pel que fa al creixement orgànic, el 2015 Hispasat ha avançat en els seus programes de construcció de tres satèl·lits –l’Hispasat 30W-6, l’Amazon 5 i l’Hispasat 36W-1– amb inversions de 245 milions d’euros. Després del llançament d’aquests tres satèl·lits, la companyia haurà duplicat la seva flota satel·litària entre 2012 i 2017, des de 5 satèl·lits fins a un total de 10.

A més, el Grup ha treballat en la consolidació dels drets d’explotació en la posició 61º Oest, que l’ha refermat com un dels distribuïdors de continguts audiovisuals més rellevants en el continent llatinoamericà, amb una aposta ferma pel desenvolupament dels serveis “Direct to Home” (DTH). També el 2015, Hispasat ha obtingut el dret d’explotació de la banda Ku en la posició orbital de 74º Oest al Brasil, que se suma a les tres sobre les quals ja té drets (30º Oest, 61º Oest i 36º Oest) i dues més en què té presència gràcies a acords amb altres operadors.

Pel que fa a la innovació, Hispasat manté la seva aposta per les xarxes híbrides, en què les infraestructures de satèl·lit es configuren com el millor aliat de les infraestructures terrestres per arribar a aquelles àrees que no poden ser cobertes amb la tecnologia de la fibra òptica. La consolidació de les xarxes híbrides serà, sens dubte, la solució per al repte de la bretxa digital al món.

L’operador espanyol s’ha afermat com a líder en el sector de la televisió en ultra alta definició (UHD). En aquest àmbit, cal destacar el 2015 la iniciativa pionera de l’organització de la primera edició del Festival Internacional Hispasat 4K, un dels primers certàmens del món dedicat a curtmetratges íntegrament gravats i postproduïts amb aquesta tecnologia.

També el 2015, Hispasat ha dut a terme la instal·lació d’un projecte pilot per donar serveis audiovisuals i d’Internet a la flota de trens AVE de Renfe. La solució de connectivitat combina les connexions via satèl·lit amb les de 3G-4G al llarg de tot el recorregut del tren. D’aquesta manera, Hispasat consolida el seu lideratge mundial en les comunicacions per satèl·lit en trens d’alta velocitat.

En els propers mesos, Hispasat seguirà treballant en la seva estratègia d’enfortiment financer per mantenir els seus ritmes de creixement d’ingressos i Ebitda, amb un control exhaustiu de la gestió, una millora de l’eficiència i el manteniment dels ràtios competitius d’ingressos/Ebitda per sobre del 80%.

A més, la companyia satel·litària vol seguir creixent en mida a través de la diversificació geogràfica. D’una banda, treballarà per consolidar la seva posició a Mèxic i la regió andina (Colòmbia, Perú, Xile i Equador). De l’altra, apostarà per l’obertura de nous mercats com el Marroc (on ja s’ha entrat el 2015) i altres regions on encara no està present, com el nord d’Àfrica, Amèrica Central i el Carib.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar