Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > ITS, la filial tecnològica d’Abertis
Ñ & Ç

ITS, la filial tecnològica d’Abertis


Abertis ha pres el 2015 el control del 100% d’ITS com a part de la seva estratègia per enfortir el seu paper industrial. Després de l’adquisició, Abertis reforça la seva visió i compromís amb la innovació en un sector estratègic com és el de la tecnologia de peatges.

L’extensió del model de pagament per ús en el món per al finançament i el manteniment de les infraestructures, les noves formes de mobilitat i la necessitat d’optimitzar els costos d’operació, requereixen noves solucions de peatge intuïtives, còmodes per a l’usuari, i eficaces per als concessionaris. Amb aquesta visió, ITS promou la mobilitat sostenible de persones i mercaderies a través de solucions de peatge innovadores i amb una clara visió de servei al client.

ITS opera a Europa i Amèrica a través de les seves oficines centrals a França, tres centres de recerca i desenvolupament a França, Croàcia i els EUA– i cinc oficines regionals a Vancouver (Canadà), Dublín (Irlanda), Santiago (Xile), Leeds (Regne Unit) i San Juan (Puerto Rico), amb més de 500 treballadors.

El 2015, ITS ha completat amb èxit més de 24 projectes en tot el món, entre els quals destaquen la gestió d’alguns dels sistemes de peatges amb més trànsit del món, com ara la ronda de circumval·lació de Dublín (M-50); el pont Port Mann de Vancouver o el Dartford Crossing, als afores de Londres.

A més, s’han desenvolupat nous projectes, com ara:

  • La transformació de les concessions de Metropistas –filial d’Abertis a Puerto Rico– en autopistes sense barreres (free-flow) amb la instal·lació de 10 arcs multicarril. El nou sistema, que es posarà en funcionament el 2016, permetrà la reducció dels costos operatius de Metropistas gràcies a la implementació d’un sistema de cobrament del peatge completament automàtic.
  • A Polònia, la instal·lació de 87 nous dispositius de peatge a l’autopista A1, corredor estratègic nord-sud del país que uneix el port industrial de Gdansk amb la capital, Varsòvia. A més, ITS ha desenvolupat un sistema de control de pas per vídeo que ha permès millorar l’eficiència de l’operador en la recaptació del peatge amb la reducció consegüent d’impagaments.
  • El disseny i la implementació d’un nou sistema de check-in i peatge automatitzat per a camions a les terminals de càrrega de l‘Eurotúnel a banda i banda del canal de la Mànega. El nou sistema millorarà la productivitat del tercer operador de transport de càrrega a Europa gràcies a la regulació del trànsit de vehicles pesats, i reduirà la congestió a les terminals.

A aquests contractes s’hi sumen altres projectes relacionats en països com ara Xile, Croàcia, França, Rússia i els Estats Units.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar