Informe Anual 2015 > Grup Abertis > Abertis al món > Autopistes > Puerto Rico
Ñ & Ç

Puerto Rico


Abertis és una de les principals operadores d’autopistes a Puerto Rico a través de Metropistas, la concessionària que explota l’autopista PR-22, la més transitada de l’illa, que uneix San Juan amb la ciutat d‘Hatillo; i l’autopista PR-5, que creua l’àrea metropolitana de San Juan fins a la zona de negocis de Bayamón.

A més, Abertis controla el 100% d’Autopistas de Puerto Rico (APR), companyia titular del contracte de construcció, manteniment i operació del pont Teodoro Moscoso, de dos quilòmetres de longitud sobre la llacuna de San José, que connecta San Juan amb Isla Verde des de 1994.

Les dues concessionàries sumen 90 quilòmetres de vies de peatge a l’estat associat dels Estats Units.

La divisió de Puerto Rico ha presentat millores en les seves xifres de trànsit i en les seves magnituds econòmiques, tot i l’actual conjuntura econòmica desfavorable al país.

Metropistas ha reforçat la seva posició financera amb el refinançament, al mes de desembre, de 335 milions de dòlars de deute, mitjançant l’allargament del termini de venciment fins al 2022. Es tracta d’una fita important per a la companyia, ja que l’operació aporta estabilitat i tranquil·litat financera per a la divisió i demostra la capacitat del Grup per accedir als mercats de deute, fins i tot en països on els mercats estan tancats.

En el pla operatiu, Metropistas ha completat el 95% del seu pla d’inversions a cinc anys, que suposa un important procés d’innovació operacional de les seves infraestructures. Des de setembre de 2015, el 100% de les transaccions en Metropistas es realitza amb dispositius electrònics.

A més, s’ha completat la instal·lació d’un nou peatge sense barrera (free-flow) que entrarà en servei a principis de 2016 i que ha millorat el sistema electrònic anterior. Un projecte dut a terme juntament amb ITS, la filial de tecnologia d’Abertis, que ha aportat el seu saber fer per millorar l’experiència dels clients de Metropistas.

Per la seva banda, Autopistas de Puerto Rico (APR) ha posat en marxa el nou pla d’operació i manteniment del pont Teodoro Moscoso, amb millores dels sistemes de seguretat i de control de la infraestructura.

La finalització de les obres d’accés al “Mall Of San Juan”, situat a l’extrem sud del pont, ha permès a APR tancar l’exercici amb un increment del trànsit (4%), després de les caigudes dels darrers anys. Al 2016, la instal·lació de noves màquines automatitzades “tota mena de pagament” i la publicació de la nova pàgina web corporativa, permetran oferir als usuaris un servei molt més àgil, ràpid i eficient.


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar