Informe Anual 2015 > Grups d’interès > Societat > Responsabilitat Social Corporativa
Ñ & Ç

Responsabilitat Social Corporativa

L’any 2015 ha estat el primer d’activitat de la Comissió de Responsabilitat Social Corporativa, que pot considerar-se reeixit després de l’actualització de la Política de RSC, d’acord amb els resultats de la diagnosi i l’anàlisi de materialitat realitzat el 2014, així com les recomanacions de bon govern més recents en aquest àmbit.

A més, aquesta Comissió ha dut a terme el seguiment de les peticions de participació en avaluacions externes en matèria mediambiental, social i de bon govern, tant per part d’analistes externs especialitzats com per part d’iniciatives nacionals i internacionals de valoració i avaluació. Destaca també el seguiment de les activitats de la Fundació Abertis, incloent l’execució del projecte de Centre UNESCO per a les Reserves de la Biosfera dels Ecosistemes Mediterranis.

De la mateixa manera, la Comissió ha elaborat l’estructura del Pla director de RSC per al període 2016-2019, que culmina el projecte d’actualització de procediments i estratègies seguint els últims estàndards en la matèria (entre els quals destaquen la ISO26000, el Pacte Mundial de Nacions Unides, els Principis d’Empresa i Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, tots ells marcs reconeguts en la Directiva Europea de rendició de comptes). L’abast del Pla director de RSC es correspon amb el de l’Informe de RSC de 2015, un 98,1% de la xifra de negoci de l’any.

El Pla director es compon de quatre eixos, cadascun dels quals inclou diferents objectius estratègics, i contempla els grups d’interès de l’organització i els drets humans com a aspectes transversals:

  • Bon Govern, transparència i rendició de comptes: el desenvolupament d’una cultura organitzacional basada en principis ètics, el rebuig a tota forma de corrupció i la inclusió progressiva de pràctiques de bon govern.
  • Ecoeficiència: la reducció de la petjada de carboni, el desenvolupament de productes i serveis amb criteris mediambientals i socials positius, i la innovació en base a criteris d‘economia circular.
  • Integració a l’entorn: la generació de sinergies positives amb la comunitat local i la potenciació i conservació del capital natural.
  • Seguretat i qualitat: garantir la seguretat viària, així com la seguretat i la salut laboral; potenciar la qualitat de l’ocupació; assegurar la igualtat d’oportunitats i desenvolupar productes i serveis de qualitat que generin impactes socials i de bon govern positius.

L’Informe de RSC de 2015, elaborat per la Comissió de RSC i revisat externament per la mateixa entitat auditora dels estats financers, inclou informació en detall sobre l’acompliment en matèria ambiental, social i de Bon Govern de l’any. De la mateixa manera, la memòria d’activitats de la Fundació Abertis conté informació sobre totes les actuacions desenvolupades durant l’any, i es troba disponible a la seva pàgina web (www.fundacioabertis.org).


Utilitzem galetes pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis, facilitar-ne un accés més ràpid i personalitzar-los mitjançant l’anàlisi dels vostres hàbits de navegació. Si seguiu navegant, considerem que n’accepteu l‘ús. Podeu obtenir més informació a la nostra Política de cookies. Acceptar